Ljudi meditiraju iz raznih razloga. Neki to rade u duhovne svrhe, drugi to čine kako bi smanjili stres, a treći kako bi upravljali svojim mentalnim zdravljem.  

Promatrajući svoj um, shvaćate da ne morate biti njegov rob. Shvaćate da on stalno baca pipke, postaje mrzovoljan, ljubomoran, sretan i tužan, no isto tako shvaćate da vas to ne mora pokretati.

Meditacija je mentalna higijena: očistite smeće, prilagodite svoje talente i stupite u kontakt sa sobom.

Razmislite o tome, tuširate se svaki dan i čistite tijelo, no jeste li ikad tuširali um? Posljedično, osjećat ćete se jasnije i stvari ćete vidjeti sa većom perspektivom. “Kvaliteta našeg života ovisi o kvaliteti našeg uma”, piše Sri Sri Ravi Shankar. Ne možemo kontrolirati ono što se događa izvana, no imamo kontrolu nad onim što se događa unutra. Jer ako je um u redu, bez obzira što se događa, sve je u redu. Sada.

Jednom kada spoznate svoj um, postajete autentični, čak i skromni. Shvaćate priče i sapunice koje vaš um stalno servira, a vi dobivate neku drugačiju perspektivu o njima. Shvaćate da je većina nas uhvaćena u stalnoj drami uma i postajete suosjećajniji prema drugima i sebi.

I … što više meditirate, više benefita dobivate! Evo nekih koje smo naveli u videu.

Nakon što pogledate video rado bih čula i vaše mišljenje:

  1. Kakva su vaša iskustva s meditacijom? 
  2. Meditirate li ili ne? I ako da, primjećujete li razliku?

Sve svoje komentare ostavite ispod videa, jer nikada ne znate kome vaše iskustvo može pomoći.

Hvala vam puno na gledanju i dijeljenju vaše perspektive.

S puno ❤️,

Tihana

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)