Kako postaviti zdrave granice?

Roditelji! Supružnici! Šefovi! Djeca! Bivši!

Svakodnevno imamo milion ljudi kojima možemo ugađati i koji to donekle i očekuju, stoga nije jednostavan zadatak upravljati svim zahtjevima i istovremeno voditi brigu o vlastitim potrebama.

Vjerovali ili ne, mi u vezi s tim možemo nešto učiniti – to se zove postavljanje granica. Granice su ključne u svakom odnosu, slažu se mnogi coachevi, psiholozi i terapeuti. Bez granica, vrlo vjerojatno, osjećati ćete se izgoreno i ogorčeno…

Naravno, može biti super neugodno reći ljudima do kojih vam je stalo da se odmaknu i olabave, no u ovom videu pripremili smo za vas taktičke korake kako da postavite zdrave granice bez postavljanja požara.

Postavljanje granica važan je dio utvrđivanja nečijeg identiteta i presudan je aspekt mentalnog zdravlja i dobrobiti. Granice mogu biti fizičke ili emocionalne i mogu se kretati od labavih do krutih, a zdrave granice često padaju negdje između.

Ovaj video govoriti će o zdravim granicama i kako ih postaviti, zašto su zdrave granice važne za samopomoć i kako objasniti granice odraslima i djeci.

Nakon što pogledate video rado bih čula i vaše mišljenje:

  1. Volite li ugađati drugim ljudima? 
  2. Osjećate li se loše ako i kada kažete NE?

Sve svoje komentare ostavite ispod videa, jer nikada ne znate kome vaše iskustvo može pomoći.

Hvala vam puno na gledanju i dijeljenju vaše perspektive.

S puno ❤️,

Tihana

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)